Thanos Kimdir ? Thanos Hakkında Herşey

             Thanos kimdir ?
     Thanos marvel evreninin en önemli ve en güçlü kötülerinden birisi. Yakında çıkacak Avengers
İnfinity War filminin baş kötüsü
olacak ve inanılmaz güce sahip olan İnfinity Gauntlet'i kullanıcak.
    şimdi bu karakterin hikayesinden ve güçlerinden biraz bahsedelim.

      Thanos Satürn'ün en büyük uydusu Titan'da doğdu. Babası bir bilgin olan A'lars'dır. Annesi ise sui-san.

     Deviant sendromu yüzünden kendi ırkına pek benzemiyordu.Doğduğunda annesi onu öldürmeye çalıştı.Ama babası onu engelledi. Farklı olduğu için bir süre dışlandı. Thanos insanları korkutuyordu çünkü Deviant sendromuyla doğması onun eternal güçlerine sahip olduğunu gösteriyordu. Çocukluğunda Ölüm yani Marvel evrenindeki Death karakteri onun neler yapabileceğini bildiği için Thanos'la biraz uğraştı Thanos'da bir süre sonra Ölüm'e aşık oldu.
      

      Büyüdükçe güce olan açlığı ve hırsı artıyordu. Meditasyonlar nihilizm vs şeylerle uğraştı. Canlıları öldürüp inceliyordu. kendine ne olduğunu anlamak için annesinide öldürüp inceledi. Zekasınıda geliştirdi. Sonra bir uzay gemisiyle kendi gezegenini fethetti.
      
       
      İlk başlarda o kadar cani olmasada Death ondan sürekli öldürmesini istiyordu. Thanos'da Deathe kavuşabilmek için bir sürü gezegeni fethetti. Ama death Thanos'la hiçbir zaman beraber olmadı.

ayrıca Thanos yükseliyor çizgi romanı Thanos'un hayatını anlatıyor okuyabilirsiniz.


                   THANOSUN GÜÇLERİ

İnsanüstü zeka: Thanos'un en önemli özelliği denilebilir. Thanos aklını tüm yaşamı yok etmeye adamıştır. Bilimin tüm dallarında dahidir. Çağın ötesinde teknoloji yaratmıştır. Bruce banner'in zekasının sadece insan standartları için mükemmel olduğunu söylemiştir.

İnsanüstü güç: Thanos sınırları bilinmeyen bir fiziksel güce sahiptir. Ölüm sayesinde Eternal'lerden daha fazla fiziksel güce sahiptir. Thanos basit bir darbeyle gezegenleri yok edebilir.
Güç taşı olan Thor'la bile savaşmış Silver Surfer'i kolayca yenmiş Hulk saldırırken tek yumrukta geri postalamış ve Ronan'la Beta bill ray'i aynı anda yenmiştir. Bu sadece fiziksel gücü kozmik güçlerede sahip. 

İnsanüstü hız: Koca cüssesine rağmen en iyi insan atletten daha hızlı hareket edebilir.
İnsanüstü dayanıklılık: Thanos'un vücudu hiçbir  fiziksel aktivite sırasında yorgunluk toxini üretmez.
Fiziksel dayanıklılık: Thanos ölümünden önce bile olağanüstü dayanıklılığa sahipti. Death onu tekrar dirilttikten sonra yaralanmalara karşı direnme kabiliyetini olağanüstü bir seviyeye çıkardı. Odin ve Galactusun saldırılarına dayandı.

Ölümsüzlük: Thanos diğer tüm Eternal'ler gibi hastalıklara karşı bağışıklılığa sahiptir. Death ona ölümsüzlük vermişti ama artık kaldırdı.

Hızlandırılmış şifa faktörü: Olağanüstü dayanıklılığına rağmen Thanos zarar görebiliyor. Onun yaraları insanınkinden daha hızlı yenilenir. Ama bazı Eternaller Thanos'dan çok daha hızlı iyileşme faktörüne sahiptir.

Enerji kontrolü: Saf enerjiyi manipüle etme gücü vardır. Bu gücünün kapasitesi bilinmiyor ama Thor hulk gibi kahramanlara büyük zarar verebilir. Ayrıca Galactusun zırhına ufak bir zarar verebilir.

Telepati: Zihni bir çok güçlü zihinsel saldırıya karş dayanıklıdır. Ve Hulk'un beynine girerek Avengers'e saldırtmıştır.
Madde kontrolü: Thanos diğer Eternal'ler gibi atomları kontrol edebilir. Bir Skrull'u taşa çevirmiştir.

Lanet yaratma: Thanos'un büyü konusundada yeteneği vardır. Örnek olarak Deadpool'u ölümsüzlükle lanetlemesi.

Uçma: Bir teknolojik alet sayesindemi uçuyor kendi yeteneğimi bilinmiyor ama uçtuğu görülmüştür.

Teleportasyon: Thanos tekno mistik transport koltuğu sayesinde bilinmeyen mesafeler arasında seyehat edebiliyor. 

güçleri bunlar ayrıca bir sürü teknolojik ekipmanıda bulunuyor.

okuduğunuz için teşekkürler.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar