Thanos vs God Emperor Doom

   Secret Wars serisinde Marvel evreni tamamen sıfırlanmıştı ve All New All Different evreni başladı.
Bu evrende çoğu karakter değişmişti. (kadın Thor, siyahi Spiderman vs...)
  Bu yazıda Secret Wars'daki God Doom ve Thanos'un savaşından bahsedeceğiz. Okumadıysanız yazı spoiler içeriyor.

   Thanos Reed Richards'ın yaptığı cankurtaranın aynısından yapıp Black Order ile birlikte multievrenin yokoluşundan kurtuluyor. Doom'un Beyonders ırkının güçlerini çalıp Battleworld'ü yaratması ayrı bir konu. Battleworld'de sekiz yıl geçmesine rağmen bazı Avengers üyelerinin olduğu cankurtaran gemisi ve Black orderin olduğu Thanos'un gemisinde saatler geçiyor sadece.
Doom bu gemileri farkedince Battleworld'deki bir nevi polis olan Thor'ları incelenmesi için gönderiyor. O sırada bir uzaylı gemiye dokunuyor ve kapı açılıyor. Kapı açılır açılmazda King Thor'u öldürüyorlar. Genç Thor ise kaçıyor. Thanos uzaylıyı sorgulayıp Doom'un neler yaptığını öğreniyor. Sonrada Thanos Doom'la karşılaşmayı kafasına koyuyor.
   Burda başka birşeyden bahsetmek istiyorum. Bence Thanos bu seride çok aptalca davranıyor. Normalde Doom'un bu gücü nereden bulduğunu araştırıp kaynağını bulması, ardındanda ele geçirmesi gerekiyordu. Böylece daha epik bir seri olabilirdi. Ve o gücün hakkınıda verirdi. Ama bu seride Doom'la savaşmaya gidiyor neler olacağını bildiği halde. Neyse devam..
Genç Thor olanları Doom'un sağ kolu Strange'e anlatıyor ve onlarda gidip Reed'in gemisini açıyorlar.

   Thanos ve Black Order aylaklık ederken bir sürü Thor geliyor. Ama Black Order ile baş edemiyorlar. Üstteki sahnede o anlar. Sonra sahneye Doom çıkıyor ve hepsini tokatlıyor. Thanos Doom'a sen tanrı değilsin taklitçisin falan diyor. Sonra Phoneix Force Cyclops Doom'a artislik yapıyor ama tek yiyor. Doom hepsinin diz çökmesini istiyor. Reddedilince hepsini öldürmek üzereyken Strange onları ışınlıyor. Doom Strange'i öldürüyor.

 Sonra Black Order Doom'a karşı insanları kışkırtıyor. Thanos'da Devasa Thing'i manipüle edip Doom kalesine saldırtıyor. Orada Thing Galactus'la savaşıyor. Ve Galactus'un üstündede Franklin Richards var. Serinin en saçma sahnesi buydu sanırım. Direk tek yemesi gerekirken Galactusla yumruklaştı. Sonra öldü.

  Bu sırada Doom'un tahtının olduğu Yggdrasil ağacını Groot yıkıyor. Sonra Thanos ve Doom karşılaşıyorlar. Bu kadar hazırlıktan sonra bu kadar saçma bir sahne olmamış. Thanos bu kadar aptal değildir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar